Praktijk voor psychoanalyse

What is Psychoanalysis?

Psychoanalyse

 

Psychoanalyse is een theorie over hoe de geest functioneert. Het is een behandelvorm en onderzoeksmethode, ontwikkeld door Sigmund Freud tussen 1885 en 1939 en sincdien verder ontwikkeld door psychoanalytici van over de hele wereld.

 

Psychoanalyse is geschikt voor mensen die zich herhaaldelijk in problemen gevangen voelen. Mensen die zich in hun mogelijkheden beperkt voelen om gelukkig te zijn in hun partnerrelaties, families, vriendschappen. Vaak lukt het hen niet om plezier in hun werk en leven te beleven.  Angsten, remmingen en depressies zijn vaak een teken voor innerlijke conflicten. Zij liggen op hun beurt diep geworteld in het onbewuste.

 

Een psychoanalytica helpt de patiënt meer inzicht te krijgen in het aandeel van dit onbewuste in zijn probleem. De behandelruimte is hier het veilige kader waar de patiënt zich bewust kan worden van zijn innerlijke wereld: zijn onbewuste gedachten, gevoelens, herinneringen en dromen.

psychoanalyse; psychoanalyse in rotterdam; in analyse; in-analyse; psychoanalytische psychotherapie; rotterdam; psychotherapie; depressie; angststoornis; persoonlijkheidsstoornis; GGZ; G-GGZ; psychoanalyse; vrijgevestigd

An Introduction: Psychonalysis